Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Chleb drożdżowy cebulowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Smaczny i puszysty chleb drożdżowy pszenny z dodatkiem duszonej na oleju rzepakowym cebuli świetnie smakuje nawet z samym masłem

Chleb drożdżowy cebulowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb drożdżowy cebulowy

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb drożdżowy cebulowy
W ciepłej wodzie rozpuścić cukier i drożdże. Do misy robota wsypać obie mąki i sól, dodać zaczyn. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Lekko przestudzoną wsypać do misy. Wyrobić ciasto i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce. Po tym czasie przełożyć do formy (keksówki 25cm) i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec około 40 minut. Wystudzić na kratce
Chleb drożdżowy cebulowy
W ciepłej wodzie rozpuścić cukier i drożdże.
Chleb drożdżowy cebulowy
Do misy robota wsypać obie mąki i sól, dodać zaczyn.
Chleb drożdżowy cebulowy
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Lekko przestudzoną wsypać do misy. Wyrobić ciasto i odstawić na godzinę w ciepłe miejsce.
Chleb drożdżowy cebulowy
Po tym czasie przełożyć do formy (keksówki 25cm) i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.

Tagi:

chleb pieczywo