Sposób przygotowania:
Chleb na kefirze z prażoną cebulkąZaczyn:
Drożdże wkruszyć do miski, wsypać cukier oraz sól. Wlać mleko, wsypać mąkę, dokładnie wymieszać do powstania konsystencji kwaśnej śmietany. Odstawić na 15-20 min do wyrośnięcia.
Ciasto:
Do miski wsypać mąkę, wlać olej, wyrośnięty zaczyn oraz kefir.
Wymieszać.
ETAP 3:
Wsypać prażoną cebulkę, wyrobić odchodzące od dłoni ciasto.
ETAP 4:
Ciasto przełożyć do natłuszczonej, wysypanej bułką tartą keksówki lub innego naczynia żaroodpornego. Naczynie umieścić nad kolejnym naczyniem wypełnionym wodą. Piec ok 40 min. w piekarniku nagrzanym do 180 st.
mocsłodkości
robaczek
lukrowanepierniczki
Martyna12
Polecam serdecznie :)
Martyna12
Warto próbować, w końcu zacznie wychodzić :)
Martyna12
Jest bardzo smaczny, polecam :)