Sposób przygotowania:
chleb na zakwasie
Należy zagnieść ciasto z podanych składników i wyrobić na gładką masę,odłożyć zakwas do słoika(czyli surowe ciasto bez ziaren) na następny raz.
Potem należy dodać ziarna mogą być inne według upodobań.Dużą blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą,wyłożyć ciast i przykryć ściereczką,schować do piecyka zimnego!!!!
Dopiero rano włączamy i do nagrzanego piecyka wkładamy ciasto bez tej ściereczki oczywiście :)
Pieczemy około godziny w 180 stopniach
Po wyjęciu zawijamy w wilgotną ściereczkę na pół godziny po to aby skórka zmiękła.
SMACZNEGO!!!!!!!
Potem należy dodać ziarna mogą być inne według upodobań.Dużą blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą,wyłożyć ciast i przykryć ściereczką,schować do piecyka zimnego!!!!
Dopiero rano włączamy i do nagrzanego piecyka wkładamy ciasto bez tej ściereczki oczywiście :)
Pieczemy około godziny w 180 stopniach
Po wyjęciu zawijamy w wilgotną ściereczkę na pół godziny po to aby skórka zmiękła.
SMACZNEGO!!!!!!!