Sposób przygotowania:
Chleb orkiszowy na maślance
Rozrób drożdże w szklance ciepłej wody wody . Wlej do miski maślankę, na nią wsyp mąkę i na mąkę rozrobione drożdże, wymieszaj i dodaj 2 łyżki soli.
Zagnieć ciasto. Powinno być sprężyste i odchodzące od miski. Przykryj i odczekaj 40 minut.
Włącz piekarnik na 200 ° C góra-dół.
Uformuj chlebki. połóż je na papierze do pieczenia i po 20 minutach włóż je do piekarnika na środkową półkę i piecz 40 minut .
Smacznego.
Zagnieć ciasto. Powinno być sprężyste i odchodzące od miski. Przykryj i odczekaj 40 minut.
Włącz piekarnik na 200 ° C góra-dół.
Uformuj chlebki. połóż je na papierze do pieczenia i po 20 minutach włóż je do piekarnika na środkową półkę i piecz 40 minut .
Smacznego.