Sposób przygotowania:
Chleb pszenno- żytni
etap 1-wszystko zamieszać i odstawić na 12 godzin ( najlepiej na noc) etap 2 Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki i dolewamy wodę z drożdżami - zamieszać ( ja chwilę wyrabiałam) i odstawiamy do wyrośnięcia na 2-3 godziny Odkładamy do słoiczka porcję surowego ciasta potrzebnego do przygotowania następnej porcji - 2 łyżki. Wyrośnięte ciasto przekładamy do blaszek ( keksówek, ja mam jedną, druga porcja wylądowała w naczyniu żaroodpornym) wysmarowanych olejemy i wstawiamy do piekarnika Początkowo pieczemy w 150 stopniach przez 15 minut Potem zwiększamy temperaturę do 190 stopni i pieczemy przez 35- 45 minut
Nina W.
Alex_M
reanja
dziękuję:)
według mnie taki jest:)
reanja
pierwszy, ale nie ostatni:) dziękuję:)