Sposób przygotowania:
Chleb pszenny na maślance
Do miski wkruszamy drożdże i dodajemy pozostałe składniki na zaczyn. Mieszamy aż się połączą i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok. 10 minut.
Do zaczynu dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto.. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
Wyrośnięte ciasto wyrabiamy przez chwilę i przekładamy do keksówki. Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Keksówkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.
Do zaczynu dodajemy resztę składników i wyrabiamy ciasto.. Przykrywamy miskę ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia.
Wyrośnięte ciasto wyrabiamy przez chwilę i przekładamy do keksówki. Ponownie przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Keksówkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez około 1 godzinę w temperaturze 200 stopni.