Sposób przygotowania:
Chleb pszenny na suchych drożdżach z automatu
1. Do misy automatu do chleba wkładam składniki w następującej kolejności (ważne, ponieważ drożdże nie mogą stykać się z solą, cukrem i wodą):
- odmierzam 190 ml wody
- wlewam do wody 1 pełną łyżkę oliwy z oliwek
- wsypuję sól i drobny cukier
- dodaje mleko w proszku
- na wierzch wsypuję 350 g mąki pszennej chlebowej, tak żeby przykryła wszystkie składniki i robię w mące mały dołek.
- do dołka wsypuję drożdże
- delikatnie umieszczam misę w automacie i ustawiam program pieczenia białego chleba (u mnie 3 godziny i 10 minut).
- odmierzam 190 ml wody
- wlewam do wody 1 pełną łyżkę oliwy z oliwek
- wsypuję sól i drobny cukier
- dodaje mleko w proszku
- na wierzch wsypuję 350 g mąki pszennej chlebowej, tak żeby przykryła wszystkie składniki i robię w mące mały dołek.
- do dołka wsypuję drożdże
- delikatnie umieszczam misę w automacie i ustawiam program pieczenia białego chleba (u mnie 3 godziny i 10 minut).