Sposób przygotowania:
Chleb z wypiekacza
Pokruszone drożdże wymieszać z cukrem, odłożyć w ciepłe miejsce na 5-10 minut. Do formy wypiekacza wlać ciepłe mleko i wodę, dodać olej i rozczyn drożdżowy. Wsypać przesianą mąkę i sól, włączyć wypiekacz na program 10.
Po upływie 15 minut do ciasta dodać ziarna i pozostawić do czasu, gdy maszyna przestanie wyrabiać. Następnie za pomocą haczyka z ciasta usunąć mieszadełka, wyrównać, posmarować wodą silikonowym pędzelkiem, posypać sezamem. Pozostawić w automacie do upieczenia.
Upieczony bochenek wyjąć z formy i ostudzić.
Po upływie 15 minut do ciasta dodać ziarna i pozostawić do czasu, gdy maszyna przestanie wyrabiać. Następnie za pomocą haczyka z ciasta usunąć mieszadełka, wyrównać, posmarować wodą silikonowym pędzelkiem, posypać sezamem. Pozostawić w automacie do upieczenia.
Upieczony bochenek wyjąć z formy i ostudzić.