kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Chleb pszenny z serkiem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na domowy chlebek. Chlebek przygotowałam z mąki pszennej z dodatkiem serka, zielonych oliwek i sezamu białego. Polecam na kanapki.

Chleb pszenny z serkiem i oliwkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb pszenny z serkiem i oliwkami

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenny z serkiem i oliwkami
Oliwki kroimy w kosteczkę. Do miski wsypujemy sypkie składniki i wlewamy ciepłą wodę i olej.

Dodajemy serek śmietankowy i pokrojone oliwki, zagniatamy ciasto na chleb.

Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. 

Po tym czasie ciasto ponownie zagniatamy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. 

Ponownie miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut.

Po tym czasie ciasto smarujemy zimną wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Chleb pszenny z serkiem i oliwkami
W misce umieszczamy wszystkie składniki na chleb ml
Chleb pszenny z serkiem i oliwkami
Zagniatamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia.
Chleb pszenny z serkiem i oliwkami
Wyrośnięte ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Chleb pszenny z serkiem i oliwkami
Przed pieczeniem ciasto smarujemy zimną wodą.

Tagi:

pieczywo chleb