Sposób przygotowania:
Chleb pszenny z serkiem i oliwkami
Oliwki kroimy w kosteczkę. Do miski wsypujemy sypkie składniki i wlewamy ciepłą wodę i olej.
Dodajemy serek śmietankowy i pokrojone oliwki, zagniatamy ciasto na chleb.
Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Po tym czasie ciasto ponownie zagniatamy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ponownie miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut.
Po tym czasie ciasto smarujemy zimną wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Dodajemy serek śmietankowy i pokrojone oliwki, zagniatamy ciasto na chleb.
Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut.
Po tym czasie ciasto ponownie zagniatamy i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Ponownie miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut.
Po tym czasie ciasto smarujemy zimną wodą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy.