Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Chleb pszenny z ziarnami i czarnym sezamem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Chlebek pszenny z ziarnami robiony w wypiekaczu do chleba jest smaczny i bardzo łatwy do przygotowania.

Chleb pszenny z ziarnami i czarnym sezamem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chleb pszenny z ziarnami i czarnym sezamem

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb pszenny z ziarnami i czarnym sezamem
Do formy z wypiekaczka wlać ciepłe mleko z wodą, olej. Następnie wsypać cukier, sól, przesianą mąkę, drożdże, włączyć wypiekacz, nastawić na program chleb podstawowy. ( mój wypiekacz to moulinex ow 5003 jest to program nr 1 ) Po drugim sygnale dodać ziarna i gdy maszyna skończy wyrabianie wyjąć mieszadełka. Wyrównać ciasto, posmarować wodą, posypać sezamem. Pozostawić do upieczenia. Upieczony chleb wyjąć w formy, ostudzić.
Chleb pszenny z ziarnami i czarnym sezamem
Do formy z wypiekcza wlać płynne składniki
Chleb pszenny z ziarnami i czarnym sezamem
Następnie wsypać składniki suche i nastawić program wypiekacza
Chleb pszenny z ziarnami i czarnym sezamem
Po drugim sygnale dodać przygotowane ziarna
Chleb pszenny z ziarnami i czarnym sezamem
Wyjąć mieszadełka posmarować wodą posypać sezamem