Sposób przygotowania:
Chleb pszenny z fetą
W misce wymieszać dokładnie drożdże z miodem z mniszka, wlać wodę i ponownie wymieszać. Następnie wlać olej, wsypać mąkę i rozkruszyć ser. Drewnianą łyżką wymieszać składniki a potem rękoma wyrobić ciasto. Oprószyć je w misce mąką, zakryć ściereczka i zostawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi objętość znowu lekko wyrobić i przełożyć do garnka ceramicznego wysmarowanego olejem i wysypanego mąką. Ponownie zakryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia. Garnek z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 15 minut a potem zmniejszyć temperaturę do 190 i piec jeszcze 30 -35 minut. Upieczony chleb wyjąć z garnka na kratkę i wystudzić.
monikaT83
zewa
E tam byle jakie, jak są smaczne to najważniejsze. A praktyka Moniczko czyni mistrza :)