Sposób przygotowania:
Chleb samo zdrowie
Drożdże rozpuścić w letnim mleku z dodatkiem cukru. Dodać obie mąki, płatki owsiane, sól, pestki dyni i oliwę z oliwek. Dokładnie wymieszać drewniana łyżką. Formę podłużną na keksa wyłożyć papierem do pieczenia. Nałożyć ciasto i wygładzić wierzch mokrą łyżką. Przykryć czysta ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu na 30-40 minut. Ja zostawiam w piekarniku nagranym do 40 stopni C. Po tym czasie posypać wierzch chleba łyżka pestek dyni i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 50 minut.
![Chleb samo zdrowie Chleb samo zdrowie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-samo-zdrowie-305546.jpg)
![Chleb samo zdrowie Chleb samo zdrowie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-samo-zdrowie-305547.jpg)
![Chleb samo zdrowie Chleb samo zdrowie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-samo-zdrowie-305548.jpg)
![Chleb samo zdrowie Chleb samo zdrowie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-samo-zdrowie-305549.jpg)