s-belata

s-belata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 120]

Chleb smażony w jajku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dobry sposób na wykorzystanie niezbyt świeżego pieczywa, które często nam zostaje

Chleb smażony w jajku

Składniki:

Chleb smażony w jajku

 

  • kromki pieczywa (najlepiej niezbyt świeżego)
  • jajko
  • ser żółty w plastrach
  • łyżka oliwy
  • przyprawy: sól, pieprz, bazylia (lub inna ulubiona przyprawa)

 

 

Sposób przygotowania:

Chleb smażony w jajku
1.Jajko roztrzepujemy z dodatkiem soli, pieprzu i bazylii.
2.Kromki pieczywa obtaczamy w jajku i smażymy na mocno rozgrzanej oliwie z obu stron, pod koniec smażenia na każdą z kanapek kładziemy plaster sera żółtego i posypujemy odrobiną bazylii. Podajemy z keczupem lub warzywami