Sposób przygotowania:
Chleb tostowy z mąki pszennej
Do miski wsypujemy mąkę. Do ciepłej wody wkładamy pozostałe składniki i mieszamy do rozpuszczenia, wlewamy do mąki. Zagniatamy ciasto i miskę przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 30 minut.
Wyrośnięte ciasto na chleb przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 minut.
Ciasto na chleb smarujemy wodą i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb studzimy.
Wyrośnięte ciasto na chleb przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na 30 minut.
Ciasto na chleb smarujemy wodą i wstawiamy do piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chleb studzimy.