Sposób przygotowania:
Chleb trzyskładnikowy (bezglutenowy, bez drożdży)
Kaszę zalewamy lenia wodą i pozostawiamy na dwa dni. W tym czasie kilkukrotnie mieszamy kaszę. Po tym czasie miksujemy kaszę z wodą. Dodajemy łyżeczkę soli i dokładnie mieszamy. Jeśli chcecie go wzbogacić jakimiś dodatkami można je dodać na tym etapie.
Ciasto przelewamy do blaszki (21x11cm), wyłożonej papieem do pieczenia.
Ciasto w foremkach zostawiamy na ok. 8-12 godzin w temperaturze pokojowej.
Możemy też upiec je od razu ale wtedy będzie mniej napowietrzone. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 55-60 minut (do tzw „suchego patyczka”
Studzimy na kratce.
Ciasto przelewamy do blaszki (21x11cm), wyłożonej papieem do pieczenia.
Ciasto w foremkach zostawiamy na ok. 8-12 godzin w temperaturze pokojowej.
Możemy też upiec je od razu ale wtedy będzie mniej napowietrzone. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 55-60 minut (do tzw „suchego patyczka”
Studzimy na kratce.