Sposób przygotowania:
Dyniowy chlebek z kaszą manną i migdałami
W jednej misce wymieszać suche składniki: mąkę, kaszę, proszek do pieczenia i cynamon. W drugiej misce utrzeć miękkie masło z cukrem, dodać jajko, esencję waniliową, golden syrup i w dalszym ciągu ucierać. Zmniejszyć obroty miksera, ale nie przerywając ucierania dodawać partiami sypkie składniki i puree z dyni. Ucierać tylko do połączenia się składników. Dodać blanszowane migdały w słupkach i wymieszać.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 27x8,5 cm. Wstawić do nagrzanego do 170°C piekarnika i piec 50-60 minut.
Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia keksówki o wymiarach 27x8,5 cm. Wstawić do nagrzanego do 170°C piekarnika i piec 50-60 minut.
Wystudzone ciasto polać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.