Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Chleb z masłem orzechowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

oto przepis na chleb na słodko dobry jako deser

Chleb z masłem orzechowym

Składniki:

Chleb z masłem orzechowym

 

  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 3 łyżki masła
  • 2 łyżki cukru
  • 1 jajo
  • 1 szklanka cukru
  • 1/2 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Chleb z masłem orzechowym
Podgrzać piekarnik do 180 stopni.
Utrzeć razem masło orzechowe, masło i cukier. Dodać jajko.
Mieszając, wsypywać mąkę, sól i proszek do pieczenia, nadal mieszając powoli wlać mleko.
Przełożyć ciasto do wysmarowanej tłuszczem blaszki. Piec w piekarniku przez 45-50 minut. Wyjąć na drucianą podstawkę by ostygł.

Tagi:

chleb