dziubek123

dziubek123

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Chleb z odzysku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zamiast wyrzucać stary chleb, można z niego przygotować smaczny deser. Jest pyszny, tani i łatwy.

Chleb z odzysku

Składniki:

Chleb z odzysku

 

  • pół litra mleka,
  • 2 jajka,
  • 50 g cukru,
  • 2 łyżki cukru waniliowego,
  • cynamon,
  • 100 g masła,
  • kilka kromek zeschniętego chleba

Sposób przygotowania:

Chleb z odzysku
Roztrzepać jajka z mlekiem i cukrem W powstałej masie zanurzyć kromki chleba i wyjąć, lekko osączając. Masło roztopić na patelni i smażyć na nim kromki chleba z obu stron. Gdy się zezłocą, odłożyć na talerz i posypać cukrem waniliowym. Podawać na ciepło. Do smaku posypać cynamonem. Smacznego!

Tagi:

jajko chleb jajka