Sposób przygotowania:
Chleb z soczewicą i sezamem
Do miski przesypujemy sypkie składniki i dolewamy ciepłą wodę, olej oraz dokładamy ugotowaną soczewicę. Dokładnie wyrabiamy ciasto i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.
Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Ciasto w blaszce smarujemy zimną wodą i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Po upieczeniu chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy na kratce.
Wyrośnięte ciasto jeszcze raz wyrabiamy i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na około 30 minut.
Ciasto w blaszce smarujemy zimną wodą i posypujemy sezamem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Po upieczeniu chleb wyjmujemy z blaszki i studzimy na kratce.
![Chleb z soczewicą i sezamem Chleb z soczewicą i sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-soczewica-i-sezamem-595184.jpg)
![Chleb z soczewicą i sezamem Chleb z soczewicą i sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-soczewica-i-sezamem-595185.jpg)
![Chleb z soczewicą i sezamem Chleb z soczewicą i sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-soczewica-i-sezamem-595186.jpg)
![Chleb z soczewicą i sezamem Chleb z soczewicą i sezamem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/chleb-z-soczewica-i-sezamem-595187.jpg)