Sposób przygotowania:
Dyniowe scones
Masło rozpuszczamy i odstawiamy do ostygnięcia. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i mieszamy. Następnie dodajemy stopione masło, puree z dyni i jajko. Wyrabiamy na dość luźną masę, dodajemy rodzynki i jeszcze chwilę wyrabiamy.
Dzielimy ciasto na 5 części, z każdej formujemy kulkę, lekko spłaszczamy i układamy na blaszce. Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy bułeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dzielimy ciasto na 5 części, z każdej formujemy kulkę, lekko spłaszczamy i układamy na blaszce. Bułeczki smarujemy mlekiem i posypujemy sezamem. Wstawiamy bułeczki do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.