Sposób przygotowania:
Chlebek bananowy
1)Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia,sodą oczyszczoną i solą.Przesiać przez sito.
2)Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.Następnie dodać jajka starannie mieszając.
3)Banany pokroić w drobną kostkę.
4)Do mąki dodać masę jajeczno-tłuszczową.Połączyć wszystkie składniki,następnie dodać pokrojone banany i posiekane orzechy.Dokładnie wymieszać.
5)Ciasto przełożyć do wysokiej podłużnej formy posmarowaną margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia.
6)Piec w temp.175-180st. ok. 50 minut.
2)Margarynę utrzeć z cukrem na puszystą masę.Następnie dodać jajka starannie mieszając.
3)Banany pokroić w drobną kostkę.
4)Do mąki dodać masę jajeczno-tłuszczową.Połączyć wszystkie składniki,następnie dodać pokrojone banany i posiekane orzechy.Dokładnie wymieszać.
5)Ciasto przełożyć do wysokiej podłużnej formy posmarowaną margaryną i wyłożonej papierem do pieczenia.
6)Piec w temp.175-180st. ok. 50 minut.
caroline1983