Sposób przygotowania:
Chlebek caprese
Do miski wsypujemy mąkę, robimy zagłębienie i dodajemy pokruszone drożdże i wlewamy niewielką ilością letniej wody. Pozostawiamy do podrośnięcia.
Dodajemy pozostałą wodę, sól i olej i wyrabiamy ciasto. Pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodajemy pokrojone suszone pomidory i pokrojona mozzarellę, mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczony chleb studzimy na metalowej kratce.
Dodajemy pozostałą wodę, sól i olej i wyrabiamy ciasto. Pozostawiamy pod przykryciem do wyrośnięcia. Do wyrośniętego ciasta dodajemy pokrojone suszone pomidory i pokrojona mozzarellę, mieszamy.
Ciasto przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Upieczony chleb studzimy na metalowej kratce.
misia5
bogusia82