Sposób przygotowania:
"Chlebek" cukiniowo marchewkowy z wiórkami kokos
Warzywa obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Posypać solą i poczekać kilkanaście minut aż puści sok.
Wiórki kokosowe w blenderze kielichowym zmielić na drobniej.
Do misy miksera wbić jajka i dokładnie wymieszać. Dodać odciśnięte warzywa, sodę i mielone siemię lniane. Dokładnie wymieszać. Pomału dodawać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Gęstą masę przełożyć do foremki (ok. 10x20)
Piec ok. 50-60minut w 180stopniach.
Po upieczeniu wyciągnąć z formy i studzić na kratce.
Wiórki kokosowe w blenderze kielichowym zmielić na drobniej.
Do misy miksera wbić jajka i dokładnie wymieszać. Dodać odciśnięte warzywa, sodę i mielone siemię lniane. Dokładnie wymieszać. Pomału dodawać wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Gęstą masę przełożyć do foremki (ok. 10x20)
Piec ok. 50-60minut w 180stopniach.
Po upieczeniu wyciągnąć z formy i studzić na kratce.