Sposób przygotowania:
Chlebek dyniowo-bananowy
Piekarnik rozgrzać do 180st. Keksówke wysmarować masłem i wysypać bułką tarta. Połączyć razem mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, sodę, sól i przyprawy. Osobno połączyć masło, cukier brązowy oraz puder i razem utrzeć mikserem na puszystą masę. Ubijając na niskich obrotach stopniowo wbijać po jednym jajku i mieszać aż sie masa połączy. Dolać wanilie, dodać puree z dyni i rozgniecione banany, dokładnie wymieszać mikserem na wolnych obrotach. Następnie stopniowo po łyżce dodać mąkę i mieszać do gładkiego połączenia się składników. Na koniec dodać bakalie i czekoladę, wymieszać żeby się dobrze rozmieściły w cieście. Przelać gotowe ciasto do przygotowanej formy i piec przez 60-70 minut lub do momentu aż wykałaczka włożona do samego środka ciasta wychodzi czysta. Mi pieczenie zajęło ok 70 minut. Wyjąć na kratkę, poczekać aż przestygnie, wtedy wyjąć z foremki. Jeśli ciasto na spodzie nadal jest lekko wilgotne wystarczy zostawić na 2 h zeby całkowicie wystygło.
anemon
bernika
nie , maslo nie jest stopione, po prostu łyżką nakładam miękkie masło, tyle żeby zajeło pół szklanki.
anemon
niski85
anemon