Sposób przygotowania:
Chlebek kokosowy do opiekania
Foremkę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni (160 z termo obiegiem, ale nie polecam, bo chlebek ma tendencję do pękania). Masło stopić i ostudzić. Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, cynamon, cukier puder, cukier wanilinowy i wiórki kokosowe, wymieszać. Dodać mleko, roztrzepane jajka i przestudzone masło, dokładnie wymieszać łyżką. Masę przełożyć do przygotowanej foremki. Piec około 60 minut do suchego patyczka. Wystudzić na kratce kuchennej. Kroić na kromki i opiekać w tosterze. Podawać suche lub z dżemem (marmoladą, konfiturą) i np. szklanką mleka. Zamrożony chleb można przechowywać do miesiąca.
2milutka
edytaha
Jeśli lubisz smak kokosa, to pewnie tak :)
monikaT83
edytaha
Monisiu, nie dosypiam :) Ale tak na poważnie, staram się robić proste jedzonko, które nie pochłania dużo czasu. No i nie mam w domu maluchów. Ale Ty jesteś taka obrotna kobitka, że na pewno sobie poradzisz i z pracą, i z dzieciakami, i z gotowaniem, trzymam za Ciebie kciuki :)
monikaT83