MartaKarasia

MartaKarasia

Kucharz
[Przepisów: 7]

chlebek mięsny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Łatwy i efektywny sposób na pomnożenie ilości jedzonka by wiele osób mogło się nasycić ;)

chlebek mięsny

Składniki:

chlebek mięsny

 

  • 50 dag mięsa mielonego (dowolny rodzaj),
  • 2 jajka,
  • 3 dag masła,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 duże cebule,
  • 2 bułki kajzerki,
  • bułka tarta do posypania formy,
  • 1 szklanka rosołu(naturalny lub z kostki),
  • sól,
  • pieprz,
  • posiekana natka pietruszki,

 

Sposób przygotowania:

chlebek mięsny
Posiekaną cebulę i czosnek udusić na maśle. rozdrobnioną bułkę zamoczyć w gorącym rosole. do mięsa dodać uduszoną cebulę i czosnek, bułkę i jajka. Teraz możemy uformować chlebek i ułożyć w formie do zapiekania którą wcześniej posypaliśmy tartą bułką. włożyć do nagrzanego piekarnika. piec około 60 minut w temp. ok 160 stopni. Smacznego.