Sposób przygotowania:
Chlebek pita domowyETAP 1:

Drożdże wymieszać z ciepłą wodą cukrem i 1 łyżką mąki, odstawić do wyrośnięcia. Pozostałą mąkę wymieszać z solą, dodać olej i drożdże, zagnieść ciasto. Zagniecione ciasto podzielić na 6 porcji, utoczyć małe kuleczki i odłożyć do wyrośnięcia.
ETAP 2:

Kiedy ciasto wyrośnie rozwałkować je na podsypanej mąką stolnicy na grubość około 1 cm
ETAP 3:

ułożyć je na papierze do pieczenia. Piec w temp. 200 st około 10 minut.
ETAP 4:

Upieczone chlebki ja przecinam na pół i dopiero nacinam kieszonkę
ETAP 5:

którą nadziewamy czym kto lubi i czym kto chce u mnie jest to kapusta, cebula czerwona, zielony ogórek, papryka czerwona i pomidor oraz kukurydza, dodatkowo mięso z wędzonego kurczaka i majonez.