Sposób przygotowania:
Chlebek pszenno - orkiszowy z ziarnami1.

Do przygotowanej miski przesiałam wszystkie mąki, a potem wymieszałam łyżką.
2.

Następnie wsypałam wszystkie ziarna i ponownie wymieszałam łyżką drewnianą.
3.

Sól kuchenną również wsypałam do miski i wymieszałam.
4.

Cukier kryształ to kolejny składnik, który wsypałam do miski.
5.

Świeże drożdże poskubałam w palcach i wrzuciłam do miski.
6.

Letnią wodę wlałam na samym końcu do wszystkich składników.
7.

Bardzo dokładnie wymieszałam wszystkie składniki i odstawiłam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na czas 20 minut.
8.

Po tym czasie ciasto "odgazowałam" i przełożyłam do foremek silikonowych. Znowu odstawiłam w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia.
9.

Wcześniej nagrzałam piekarnik do 200 stopni C i wstawiłam foremki z ciastem na 15 minut. Potem zmniejszyłam temperaturę do 180 stopni C i piekłam jeszcze chlebki przez 35 minut.
10.

Gorące wystudziłam na kratce z piekarnika. Smacznego !