Sposób przygotowania:
Chlebek truskawkowy
Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Foremkę natłuścić i wysypać mąką. Zmiksować masło z cukrem. Dodawać pojedynczo jajka.
Dodać ekstrakt z wanilii. Przesiać mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem. Stopniowo wymieszać z masą maślaną. Dodać kwaśną śmietanę.
Na koniec wmieszać delikatnie truskawki i orzechy.
Przełożyć do foremki i piec przez ok. godzinę do zezłocenia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Chlebek można zamrozić.
Dodać ekstrakt z wanilii. Przesiać mąkę z proszkiem, sodą i cynamonem. Stopniowo wymieszać z masą maślaną. Dodać kwaśną śmietanę.
Na koniec wmieszać delikatnie truskawki i orzechy.
Przełożyć do foremki i piec przez ok. godzinę do zezłocenia.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Chlebek można zamrozić.