Sposób przygotowania:
Chlebek z dynią
W jednej misce umieścić puree z dyni, jajka oraz olej. Wymieszać dokładnie składniki.
W drugiej misce umieścić mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, sodę. imbir, cynamon i cukier. Wymieszać. Dodać masę z puree - wymieszać łyżką do połączenia się składników.
Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą, wylać ciasto i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut do suchego patyczka.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
W drugiej misce umieścić mąkę, cukier, cukier wanilinowy, proszek do pieczenia, sodę. imbir, cynamon i cukier. Wymieszać. Dodać masę z puree - wymieszać łyżką do połączenia się składników.
Keksówkę wysmarować masłem, obsypać bułką tartą, wylać ciasto i piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut do suchego patyczka.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem.