Sposób przygotowania:
Chleb z dynią i czarnym sezamem
Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy pozostałe składniki, zagniatamy ciasto na chleb. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 30 minut w ciepłe miejsce.
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Po tym czasie ciasto smarujemy zimną wodą i posypujemy sezamem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chlebek wyjmujemy z blaszki i studzimy.
Wyrośnięte ciasto ponownie wyrabiamy i przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Blaszkę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na kolejne 30 minut. Po tym czasie ciasto smarujemy zimną wodą i posypujemy sezamem.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 1 godzinę. Upieczony chlebek wyjmujemy z blaszki i studzimy.