polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Chlebek z otrębami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chlebek wspomagający trawienie

Chlebek z otrębami

Składniki:

Chlebek z otrębami

 

  • 1/2 kg mąki
  • 1/2 kostki drożdży
  • 7 łyżek otrąb pszennych
  • 1 łyżka cukru
  • 300 ml mleka
  • 300 ml wody

Sposób przygotowania:

Chlebek z otrębami
Mąkę, drożdże, sól, cukier i otręby dokładnie wymiesza. Dodać 300 ml ciepłego mleka i tyle samo ciepłej wody, dokładnie wymieszać.Ciasto przełożyć do keksówki i odstawić na godzinę do wyrośnięcia. Piec przez półtora godziny w temp. 170 C.