Sposób przygotowania:
Chlebek z ziaren bez mąki
Do miski wsypujemy po kolei: słonecznik, płatki owsiane, siemie lniane, sezam, dynię oraz sól. Mieszamy. W osobnej misce mieszamy ze sobą wodę, olej i jaja.
Mokre składniki przelewamy do suchych i dokładnie mieszamy. Następnie keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do blaszki składniki. Wyrównujemy i lekko ugniatamy. Odstawiamy na minimum 2 godziny.
Po tym czasie przekładamy chleb do piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmujemy chleb z blaszki i na samym papierze pieczemy jeszcze przez 30 minut. Upieczony chleb wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Kroimy dopiero całkowicie wystudzony.
Mokre składniki przelewamy do suchych i dokładnie mieszamy. Następnie keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy do blaszki składniki. Wyrównujemy i lekko ugniatamy. Odstawiamy na minimum 2 godziny.
Po tym czasie przekładamy chleb do piekarnika i pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Następnie wyjmujemy chleb z blaszki i na samym papierze pieczemy jeszcze przez 30 minut. Upieczony chleb wyjmujemy z piekarnika i studzimy.
Kroimy dopiero całkowicie wystudzony.