Sposób przygotowania:
Chlebki pszenno żytnie
Drożdże rozrobić z cukrem.
Dodać wodę, sól, olej, obie mąki i całość wyrobić na gładkie ciasto.
Ciasto umieścić w misce, oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość powtórnie chwilę wyrobić.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układać uformowane w małe chlebki ciasto.
Znów odczekać, aż trochę wyrosną.
Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodać wodę, sól, olej, obie mąki i całość wyrobić na gładkie ciasto.
Ciasto umieścić w misce, oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość powtórnie chwilę wyrobić.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układać uformowane w małe chlebki ciasto.
Znów odczekać, aż trochę wyrosną.
Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.