zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Chlebki pszenno żytnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Nie ma to jak domowy chlebek

Chlebki pszenno żytnie

Składniki:

Chlebki pszenno żytnie

 

Sposób przygotowania:

Chlebki pszenno żytnie
Drożdże rozrobić z cukrem.
Dodać wodę, sól, olej, obie mąki i całość wyrobić na gładkie ciasto.
Ciasto umieścić w misce, oprószyć mąką, przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia.
Gdy ciasto podwoi swoją objętość powtórnie chwilę wyrobić.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układać uformowane w małe chlebki ciasto.
Znów odczekać, aż trochę wyrosną.
Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.