mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Chlebówka razowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszna,szybka zupka. O ciekawym i bogatym smaku

Chlebówka razowa

Składniki:

Chlebówka razowa

 

  • 150g chleba razowego
  • 50g masła
  • 1 cebula
  • 125g śmietany
  • 1L rosołu warzywnego
  • żółtko
  • sól,pieprz
  • natka pietruszki
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Chlebówka razowa
Chleb pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać, opłukać i drobno posiekać. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć cebulę, dodać chleb, dodać rosół. Zagotować. Pietruszkę oraz koperek umyć, posiekać i dodać do zupy. Wszystko gotować około 20minut. Śmietanę ubić z żółtkiem, wlać do zupy. Wymieszać, wyłączyć. Przyprawić solą i pieprzem. Od razu podawać. Smacznego

Tagi:

chleb