wiola11

wiola11

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 77]

Żurek z jajkiem i kiełbaską

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Żurek z kiełbaską i jajkiem. Idealny na wielkanocny obiad z nutką leśnych grzybów. Pycha. Życzę smacznego.

Żurek z jajkiem i kiełbaską Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żurek z jajkiem i kiełbaską

 

Sposób przygotowania:

Żurek z jajkiem i kiełbaską
Do garnka wkładamy kości wędzone, zalewamy wodą dodajemy warzywa i przyprawiamy. Gotujemy ok 1.5 godz. Wywar przecedzamy i dodajemy kiełbaskę oraz podsmażone na masełku leśne grzybki gotujemy ok 15 min.

Następnie do gotującego wywaru wlewamy powoli żurek ciągle mięszając doprowadzamy do wrzenia.

Do małego garnka wkładamy jajka zalewamy wodą i gotujemy je na twardo ok 7 min. Następnie obrane z łupinki dodajemy do żurku.

Życzę smacznego.
Żurek z jajkiem i kiełbaską
do garnka wkładamy kości wędzone dodajemy warzywa i przyprawiamy
Żurek z jajkiem i kiełbaską
po odcedzeniu wywaru dodajemy kiełbaski i gotujemy ok 10 min
Żurek z jajkiem i kiełbaską
do gotującego wywaru wlewamy żurek ciągle mięszając
Żurek z jajkiem i kiełbaską
na koniec dodajemy podsmażone leśne grzybki

Tagi:

zury zupy