Sposób przygotowania:
Chlebuś z niespodzianką
Na sam początek chleb nacinamy wzdłuż i wszerz, tak, by nacinane kawałki odchodziły od "dna" chleba . Ser żółty w plasterkach kroimy w mniejsze kawałki. Szczypiorek szatkujemy w większe "pałeczki".
Między wszystkie kawałki chleba wkładamy po pokrojonym plastrze sera żółtego. Następnie smarujemy wierzch masłem lub margaryną i posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Wkładamy do brytfanny (keksówki) i pieczemy w piekarniku w 180 st. przez ok. 20-25 minut, aż ser się stopi.
Między wszystkie kawałki chleba wkładamy po pokrojonym plastrze sera żółtego. Następnie smarujemy wierzch masłem lub margaryną i posypujemy poszatkowanym szczypiorkiem.
Wkładamy do brytfanny (keksówki) i pieczemy w piekarniku w 180 st. przez ok. 20-25 minut, aż ser się stopi.
Nina W.
marietta