Sposób przygotowania:
Chłodnik kefirowy
Przygotowanie:
Dymki,szczypiorek,paprykę,pomidor umyć.Całość skroić w krążki,posiekać,i w kosteczkę.Wcześniej chłodzić w lodówce około 1 godziny kefir wraz z śmietaną.Wyjąć,zmiksować.Dosypać warzywa,posolić,popieprzyć,zmiksować.Na blasze układać bułeczki,obsypać żółtym serem.Zapiekać ok 5 minut.Podawać z chłodnikiem.
Dymki,szczypiorek,paprykę,pomidor umyć.Całość skroić w krążki,posiekać,i w kosteczkę.Wcześniej chłodzić w lodówce około 1 godziny kefir wraz z śmietaną.Wyjąć,zmiksować.Dosypać warzywa,posolić,popieprzyć,zmiksować.Na blasze układać bułeczki,obsypać żółtym serem.Zapiekać ok 5 minut.Podawać z chłodnikiem.