kakusia290

kakusia290

Starszy Kucharz
[Przepisów: 30]

Chłodnik Letnie Awokado

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 1

Po prostu letnie orzeźwienie. Polecam.

Chłodnik Letnie Awokado

Składniki:

Chłodnik Letnie Awokado

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik Letnie Awokado
1. Rozgrzewamy oliwę w garnku, dodajemy posiekane pory i czosnek, dusimy około 10 minut. Pory powinny lekko zmięknąć, ale nie mogą się zrumienić. Zalewamy wszystko wywarem z warzyw i gotujemy. Przykrywamy garnek, zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu około 10 do 15 minut, czyli do chwili ugotowania porów.

2. Zestawiamy zupę z ognia i lekko ją studzimy, miksujemy wszystko w mikserze. Przelewamy zupę do miski i chłodzimy.

3. Tuż przed podaniem przygotowujemy awokado.
Kroimy owoc na pół i usuwamy pestkę. Łyżką wydobywamy miąższ i miksujemy je w mikserze.

4. Dodajemy pure'e z awokado do zupy wraz z jogurtem, sokiem z limonki i kolendrą. Doprawiamy do smaku.

Tagi:

awokado