Sposób przygotowania:
Chłodnik Letnie Awokado
1. Rozgrzewamy oliwę w garnku, dodajemy posiekane pory i czosnek, dusimy około 10 minut. Pory powinny lekko zmięknąć, ale nie mogą się zrumienić. Zalewamy wszystko wywarem z warzyw i gotujemy. Przykrywamy garnek, zmniejszamy ogień i gotujemy na wolnym ogniu około 10 do 15 minut, czyli do chwili ugotowania porów.
2. Zestawiamy zupę z ognia i lekko ją studzimy, miksujemy wszystko w mikserze. Przelewamy zupę do miski i chłodzimy.
3. Tuż przed podaniem przygotowujemy awokado.
Kroimy owoc na pół i usuwamy pestkę. Łyżką wydobywamy miąższ i miksujemy je w mikserze.
4. Dodajemy pure'e z awokado do zupy wraz z jogurtem, sokiem z limonki i kolendrą. Doprawiamy do smaku.
2. Zestawiamy zupę z ognia i lekko ją studzimy, miksujemy wszystko w mikserze. Przelewamy zupę do miski i chłodzimy.
3. Tuż przed podaniem przygotowujemy awokado.
Kroimy owoc na pół i usuwamy pestkę. Łyżką wydobywamy miąższ i miksujemy je w mikserze.
4. Dodajemy pure'e z awokado do zupy wraz z jogurtem, sokiem z limonki i kolendrą. Doprawiamy do smaku.