mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Chłodnik migdałowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny chłodnik migdałowy o wyjątkowym smaku.

Chłodnik migdałowy

Składniki:

Chłodnik migdałowy

 

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik migdałowy
Bagietkę zalać 100 ml przegotowanej wody. Migdały sparzyć, osączyć, ostudzić a następnie obrać ze skórki. 3 ząbki czosnku drobno posiekać. Namoczoną bagietkę przełożyć do większej miski. Dołożyć do niej migdały, czosnek, oliwę z oliwek , ocet winny oraz 100 ml przegotowanej wody. Skałdniki dobrze zmiksować na jednolitą masę. Chłodnik doprawić solą, a nastepnie dobrze schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny. Nastepnie winogrona dobrze umyć i przeciąć na pół, wzdłuż. Schłodzoną zupę rozlewać do salaterek. Do każdej włożyć połówki winogron. Zupę podawać można razem , ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Tagi:

winogrona