Sposób przygotowania:
Chłodnik truskawkowy
Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i umieścić w garnku. Następnie owoce zalać wodą, dodać cukier kryształ i cukier waniliowy oraz ocet balsamiczny i gotować na małym ogniu pod przykryciem około 20 minut.
Po tym czasie truskawki zmiksować malakserem na piankę, dodać mleko i odstawić do przestygnięcia, a potem włożyć do lodówki, aby mocno schłodzić.
Po schłodzeniu, podawać z dodatkiem łyżki słodkiej śmietany jako samodzielne danie lub z ugotowanym na mleku ryżem z odrobiną cukru.
Po tym czasie truskawki zmiksować malakserem na piankę, dodać mleko i odstawić do przestygnięcia, a potem włożyć do lodówki, aby mocno schłodzić.
Po schłodzeniu, podawać z dodatkiem łyżki słodkiej śmietany jako samodzielne danie lub z ugotowanym na mleku ryżem z odrobiną cukru.