Sposób przygotowania:
Chłodnik z fasolką szparagową i ogórkiem
Przygotowujemy warzywa; marchewkę i pietruszkę kroimy w plasterki, fasolkę szparagową na średniej wielkości kawałki.
W rondelku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej warzywa. Następnie podlewamy wodą, dodajemy sól himalajską i gotujemy 15 minut. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia.
Do ostudzonych warzyw dodajemy kefir oraz posiekany koperek. Dodajemy również ogórki pokrojone w dość drobną kostkę. Doprawiamy do smaku pieprzem i chłodzimy w lodówce przed podaniem.
W rondelku rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej warzywa. Następnie podlewamy wodą, dodajemy sól himalajską i gotujemy 15 minut. Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia.
Do ostudzonych warzyw dodajemy kefir oraz posiekany koperek. Dodajemy również ogórki pokrojone w dość drobną kostkę. Doprawiamy do smaku pieprzem i chłodzimy w lodówce przed podaniem.