Sposób przygotowania:
Chłodnik z ogórkiem, sałatą lodową oraz kalafiorem
Dwa duże ogórki obieramy ze skórki i trzemy w talarki. 
Pół mniejszej sałaty lodowej kroimy na drobno. 
Mały pęczek młodego szczypiorku myjemy pod bieżącą wodą i kroimy. 
Wszystko ze sobą łączymy i doprawiamy solą.
Zostawiamy na pół godziny, żeby przeszło jej smakiem.
Dodajemy małą gęstą śmietanę 200g i szklankę maślanki.
Dwie większe cząstki kalafiora gotujemy al dente, i ostudzony dodajemy do reszty.
Podajemy schłodzone.
Wszystko ze sobą łączymy i doprawiamy solą.
Zostawiamy na pół godziny, żeby przeszło jej smakiem.
Dodajemy małą gęstą śmietanę 200g i szklankę maślanki.
Dwie większe cząstki kalafiora gotujemy al dente, i ostudzony dodajemy do reszty.
Podajemy schłodzone.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
