polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Chłodnik z jabłek i selera

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Chłodnik z jabłek i selera

Chłodnik z jabłek i selera

Składniki:

Chłodnik z jabłek i selera

 

Sposób przygotowania:

Chłodnik z jabłek i selera
Kostki rosołowe rozpuścić w wodzie. Obrać szalotki, wsypać na rozgrzaną margarynę, zeszklić. Obranego selera pokroić w kostkę. Z obranych jabłek usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę. Wsypać selera i jabłko do cebuli. Smażyć 10 minut. Po czym wymieszać z gałką. Zalać zimnym bulionem. Zagotować. Zmniejszyć ogień. Gotować jeszcze 20 minut. Zmiksować. Przyprawić. Zagotować. Ostudzić. Chłodzić w lodówce 4 godziny.