Sposób przygotowania:
Schab na kanapki
Schab myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Wkładamy do siatki wędliniarskiej.
Przygotowujemy zalewę i wkładamy mięso na kilka godzin 5-7 .
Po tym czasie zagotowujemy schab w zalewie. Gdy zaczynie się gotować zmniejszamy płomień i gotujemy 6 minut. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Na drugi dzień zagotowujemy ponownie i zmniejszamy płomień, gotujemy 6 minut.
Odstawiamy w chłodne miejsce ma minimum 8 godzin, wyjmujemy z siatki, osuszamy ręcznikiem i kroimy na plasterki. Smacznego !
Przygotowujemy zalewę i wkładamy mięso na kilka godzin 5-7 .
Po tym czasie zagotowujemy schab w zalewie. Gdy zaczynie się gotować zmniejszamy płomień i gotujemy 6 minut. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Na drugi dzień zagotowujemy ponownie i zmniejszamy płomień, gotujemy 6 minut.
Odstawiamy w chłodne miejsce ma minimum 8 godzin, wyjmujemy z siatki, osuszamy ręcznikiem i kroimy na plasterki. Smacznego !
