jagoda59

jagoda59

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

Schab na kanapki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
  • KALORIE: 200
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna szynka ze schabu na kanapki gotowana po 6 minut przez dwa dni, wychodzi delikatna i soczysta. Warto wypróbować.

Schab na kanapki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab na kanapki

 

Sposób przygotowania:

Schab na kanapki
Schab myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Wkładamy do siatki wędliniarskiej. 

Przygotowujemy zalewę i wkładamy mięso na kilka godzin 5-7 .

Po tym czasie zagotowujemy schab w zalewie. Gdy zaczynie się gotować zmniejszamy płomień i gotujemy 6 minut. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy na noc w chłodne miejsce. 

Na drugi dzień zagotowujemy ponownie i zmniejszamy płomień, gotujemy 6 minut. 

Odstawiamy w chłodne miejsce ma minimum 8 godzin, wyjmujemy z siatki, osuszamy ręcznikiem i kroimy na plasterki. Smacznego !
Schab na kanapki
Schab gotowany w przyprawach w satce masarskiej przez dwa dni około 12 minut