Sposób przygotowania:
Chłopski kocioł
Krok 1 Mięso pokrój w kostkę i obtocz w mącę. Przesmaż w garnku na rozgrzanym oleju.
Krok 2 Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych. Paprykę pokrój w dowolnej wielkości kostkę.
Krok 3 Cukinie obierz, przekrój na pół. Za pomocą łyżi wydrąż nasiona. cukinie pokrój w pół plasterki.
Krok 4 Ogórki kiszone pokrój w pół plasterki bądź gdy są małe w plasterki. Pieczarki pokrój w pół plasterki.
Krok 5 Marchew obierz i pokrój w plasterki. Następnie plasterki pokrój na 4.
Krok 6 Wszystkie warzywa dodaj do mięsa i chwilę przesmaż. Całość zalej ok 1 l wody.
Krok 7 Gdy woda zacznie bulgotać dodaj przypraw oraz koncentrat pomidorowy. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 8 całość gotuj na małym ogniu przez ok 70 minut. Pod koniec gotowanie ewentualnie zatrzep mąką.
Krok 2 Z papryk pozbądź się gniazd nasiennych. Paprykę pokrój w dowolnej wielkości kostkę.
Krok 3 Cukinie obierz, przekrój na pół. Za pomocą łyżi wydrąż nasiona. cukinie pokrój w pół plasterki.
Krok 4 Ogórki kiszone pokrój w pół plasterki bądź gdy są małe w plasterki. Pieczarki pokrój w pół plasterki.
Krok 5 Marchew obierz i pokrój w plasterki. Następnie plasterki pokrój na 4.
Krok 6 Wszystkie warzywa dodaj do mięsa i chwilę przesmaż. Całość zalej ok 1 l wody.
Krok 7 Gdy woda zacznie bulgotać dodaj przypraw oraz koncentrat pomidorowy. Całość dobrze wymieszaj.
Krok 8 całość gotuj na małym ogniu przez ok 70 minut. Pod koniec gotowanie ewentualnie zatrzep mąką.
marcinka
paolineczka
Zapomniałam tylko dodać w przepisie że dodaje 8 drobnych cebulek przekrojonych na 4 :-))
Ja też uwielbiam takie jedzonko:)