Sposób przygotowania:
Kociołek pełen zdrowia
Ryż dziki i ryż brązowy po jednym woreczku gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu ryż studzimy i mieszamy go z sobą. Dodajemy rozmaryn mieszamy . Doprawiamy solą morską i pieprzem do smaku. Bakłażan myjemy i kroimy w półplasterki lub plasterki zależny jakie duże mamy kociołki. Bakłażana solimy odstawiamy . Po ok 10 min płuczemy i grillujemy.Szpinak myjemy osuszamy.Kiełbasę drobiową kroimy w kosteczkę . Czosnek wyciskamy i podsmażamy na ok 2 łyżkach oleju rzepakowego.Cebulę czerwona kroimy w piórka. Teraz będziemy napełniać nasze kociołki. Na spód kładziemy kilka liści szpinaku następnie pomieszany ryż ,kiełbaskę ,grillowany bakłażan i cebulkę . I tak układamy aż skończy się miejsce. Na koniec polewamy kociołek łyżeczka oliwy z wyciśniętym czosnkiem.Wkładamy do piekarnika na ok 20 min.Można na wierzch dodać ser zółty .