Sposób przygotowania:
Choinki piernikowe
W rondelku roztapiamy masło. Dodajemy miód, cukier, mieszamy i podgrzewamy aż składniki się dokładnie połącza. Zostawiamy do ostygnięcia. Następnie mieszamy mąkę z proszkiem, sodą, cynamonem i przyprawą do piernika. Dodajemy ostudzoną masę z rondelka oraz jajka i wyrabiamy na gładkie ciasto. Ciasto odkładamy na pół godzinki do lodówki a następnie rozwałkowujemy po kawałku ciasta i wycinamy gwiazdki różnej wielkości. Pierniczki układamy na blszce wyłożonej papierem do pieczenia, lub folią aluminiową i posmarować delikatnie tłuszczem i pieczemy ok 12-15 minut w 180 stopniach. Białko ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do niego stopniowo cukier puder ciągle mieszając. Tak przygotowanym lukrem będziemy łączyć elementy choinek i je ozdabiać. Na dół bierzemy największą gwiazdkę, na środek nakłdamy troszkę lukru, na to przyklejamy najmniejszą gwiazdę, znowu lukier i gwiazdka druga co do wielkości. I tak aż do najmniejszej. Choinki dekorujemy lukrem i ozdobami.