Sposób przygotowania:
Chołodziec cukiniowy
Przygotowanie:
Posiekaj cebulę i czosnek.Około 3/4 cebuli posiekaj w kosteczkę,resztę w plasterki.Ziemniaki potnij w kosteczkę.Na oliwie podsmaż cebulę,czosnek,ziemniaki,kostki cukinii.Zalej bulionem i gotuj około 15 minut.Na 5 minut przed końcem dodaj zioła.Całość zmiksuj,przypraw solą,pieprzem,cukrem i sokiem cytrynowym.Ochładzaj 90 minut.Następnie wymieszaj z maślanką.Podaj z odłożonymi plasterkami cukinii.
Posiekaj cebulę i czosnek.Około 3/4 cebuli posiekaj w kosteczkę,resztę w plasterki.Ziemniaki potnij w kosteczkę.Na oliwie podsmaż cebulę,czosnek,ziemniaki,kostki cukinii.Zalej bulionem i gotuj około 15 minut.Na 5 minut przed końcem dodaj zioła.Całość zmiksuj,przypraw solą,pieprzem,cukrem i sokiem cytrynowym.Ochładzaj 90 minut.Następnie wymieszaj z maślanką.Podaj z odłożonymi plasterkami cukinii.