Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Chrupiąca surówka z selerem naciowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zielona chrupiąca surówka z selerem naciowym

Chrupiąca surówka z selerem naciowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Chrupiąca surówka z selerem naciowym

 

  • 0,5 główki małej sałaty lodowej
  • 1 ogórek szklarniowy
  • 3 łodygi selera naciowego
  • Garść słonecznika
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • Sól
  • Pieprz

 

Sposób przygotowania:

Chrupiąca surówka z selerem naciowym
Sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski. Ogórka obrać, odciąć końce i pokroić w półplasterki. Wrzucić do sałaty. Seler naciowy przekroić wzdłuż na pół (lub cztery jeśli łodygi są grube) i pokroić dość drobno. Wsypać do ogórka. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Wystudzić. Oliwę zmieszać z octem, dodać sól i pieprz. Wymieszać dokładnie. Polać warzywa i dokładnie wymieszać. Podawać jako surówkę do obiadu lub do mięsa z grilla
Chrupiąca surówka z selerem naciowym
Sałatę porwać na kawałki i wrzucić do miski
Chrupiąca surówka z selerem naciowym
Ogórka obrać odciąć końce i pokroić w półplasterki Wrzucić do sałaty
Chrupiąca surówka z selerem naciowym
Seler naciowy przekroić wzdłuż na pół i pokroić dość drobno Wsypać do ogórka
Chrupiąca surówka z selerem naciowym
Słonecznik uprażyć na suchej patelni Wystudzić Oliwę zmieszać z octem dodać sól i pieprz Wymieszać dokładnie Polać warzywa i dokładnie wymieszać

Tagi:

sałata seler